Artikler

Substance Lab bloggen - Skriverier med substans

Start med taget

Der er mange analogier og metaforer, der forsøger at beskrive softwareudvikling, og som alle gode modeller er de altid forkerte, men af og til brugbare. Ikke desto mindre vil jeg gøre et forsøg her.

På mange punkter kan det at udvikle en ny softwareløsning sammenlignes med at skulle købe et hus. Det er en stor investering, de færreste har prøvet det før, og der er masser af specialviden involveret.

Læs artiklen "Start med taget"

Teknisk gæld

Vi kender alle til gæld. Du mangler penge, så derfor låner du fra nogen der har dem og betaler for det senere eller over noget tid. Det tilsvarende fænomen findes indenfor teknologi. Her dækker det over de genveje en programmør tager for at komme hurtigere i mål med en opgave.

Læs artiklen "Teknisk gæld"

Fokus

Det er svært at sige "nej". Især når man siger nej til ens egen idé, som jo i sagens natur er absolut fantastisk. Og hvad nu, hvis det lige er den idé, der vil gøre din web app til en succes?

Læs artiklen "Fokus"

Standardløsninger

Selv om vi er specialister i at skræddersy software til lige nøjagtigt dine forretningskrav, betyder det ikke, at vi ser "standardløsning" som et fy-ord. Tværtimod. Standardløsninger er fremragende - såfremt man har standard behov.

Læs artiklen "Standardløsninger"

Søgemaskiner

På et tidspunkt får din løsning så meget indhold, at du ikke længere kan overskue det på et par sider. Derfor melder ønsket sig om en søgemaskine sig - så kan vi jo bare indtaste det, vi leder efter og så finder maskinen det for os!

Læs artiklen "Søgemaskiner"

100.000 kr? Nej, tak

“Kan du selv finde ud?”, spørger jeg ham, mens jeg trykker hans hånd. Det kan han godt, så vi siger farvel og han får et “held og lykke” med på vejen. Mens døren lukker efter ham, slår en tanke mig; “Der sagde jeg farvel til 100.000 kr”.

Læs artiklen "100.000 kr? Nej, tak"

2014

2014 har på mange måder været et fantastisk år for os her i Substance Lab. Ikke mindst fordi, vi er gået fra "jeg" til "vi".

Læs artiklen "2014"

Om paginering

Side-inddeling er en af de features man nærmest bare tager for givet på websider. “Vi har en lang liste her, lad os vise X elementer pr side med en bunke links til at hoppe mellem siderne”. Men hvorfor?

Læs artiklen "Om paginering"

4 tips til billigere website designs

Alle har ret til et fedt design, for nu at omskrive et køkken-reklame-slogan. Men når først røgen har lagt sig og webdesigneren har lagt Photoshop-penslen, skal det hele implementeres, og den slags koster tid og penge. Her er en række tips, der kan være med til at holde implementerings-prisen for dit nye, lækre design nede på et overkommeligt niveau.

Læs artiklen "4 tips til billigere website designs"

Om valideringer

Vi kender det alle sammen. Man har udfyldt en online formular, trykker "Gem" og venter nu spændt på, om serveren nu vil acceptere det vi har skrevet. Har vi lige ramt de mystiske formater, som udvikleren har valgt at ville acceptere i dag?

Læs artiklen "Om valideringer"

Apple-lækkerhed

Jeg oplever tit ønsker om få udviklet software, der er "Apple-lækkert". Og selvfølgeligt vil man gerne have det - Apple laver lækkert hardware og brugervenligt software, som folk elsker (og så iTunes). Men vil du have "Apple-lækkerier", er du nødt til at lave "Apple-prioriteringer".

Læs artiklen "Apple-lækkerhed"

Isbjerge

Der findes en kategori af features, som du næsten uundgåeligt møder under udviklingen af applikationer af en hvis størrelse. Det kan være features som udsending af mails, abonnementsbetaling, udsending af nyhedsbreve, fakturering, søgning.

Læs artiklen "Isbjerge"

www er ligegyldigt

I World Wide Webs spæde start var "www" i starten af en website-adresse med til at signalere, at "her kommer et af disse nymodens domænenavne, hvor du kan læse informationer". Nu til dags er det absolut overflødigt.

Læs artiklen "www er ligegyldigt"

Gør noget ved det nu

Tag fat i os allerede i dag, så vi kan skabe et solidt fundament for dit online produkt.